Haarkleuring

Kleurafspraak

We kleuren op schoon gewassen haar. De tijd van was je haren maar niet voor je kleuring liggen ver achter ons! Heb je je haren niet recent gewassen dan is de kans groot dat de kleurpigmenten niet goed kunnen hechten en je ze weg wast. Dit is niet wat we willen,dus zorg dat we op een schone basis kunnen starten.

Kleurproduct

Er wordt gewerkt met een nieuwe generatie permanente haarkleurcrème met Color Connect Technology en Vegetal Keratin Technology. Langer houdbaar, beter dekkend, garandeert de mooiste haarkwaliteit en is safe. De kleuring biedt de perfecte harmonie tussen wetenschap en natuur. De milde, uitgebalanceerde formule bevat tot 25% lipiden en verzorgende ingrediënten, en is vrij van PPD en resorcinol. Dankzij de minimale hoeveelheid ammonia (maximaal 1% bij mengverhouding 1:1,5) wordt het gewenste effect bereikt en toch de vereiste mildheid behouden. Dit garandeert perfecte kleurresultaten zonder compromissen, door de huid en het haar volledig te respecteren.

Kleurgarantie

Een must om je haarkleur te behouden, en je kapsel goed tot zijn recht te laten komen is haar wat in top conditie is. De basis voor gezond haar is een VERZORGENDE shampoo, niet alleen reinigend. Verzorg het haar daarnaast wekelijks met een conditioner en/of treatment, afhankelijk naar de behoefte van het haar. Als het haar in topconditie is krijgt u 2 weken kleurgarantie. Dat houdt in dat het haar goed verzorgd wordt en beschermt tegen stylingtools en UV straling. Na de kleurbehandeling sluiten wij de haarschubben. Verder kunt u een folder mee krijgen met verzorgingsadvies en tips.

ER IS EEN UITZONDERING OP KLEURGARANTIE!  Bijna niemand is van nature blond!
Dus als je dit wilt, zullen we je moeten helpen! Blond is wel een lifestyle zeg maar.. je moet regelmatig naar de kapper en zelf ook echt goed je haar bijhouden en verzorgen!

In 9 van de 10 gevallen als we je blond maken werken we met highlights en toner. Dus door middel van plukjes haar op te lichten maken we je haar blonder! Nou zeggen mensen ooit tegen ons: ik heb veel rood pigment, nou wij hebben nieuws voor je; dat heeft iedereen! Hoe donkerder je bent, des te moeilijker is het om je mooi helder blond te krijgen (en dat je haar nog leeft zeg maar)
Daarom kiezen we dus meestal voor een highlight techniek, die worden gemaakt met een blondeer middeltje en niet met gewone verf. Gewone verf heeft minder kracht dus als we echt een paar tinten lichter moeten dan haalt die het gewoon niet! (Of je moet kanarie geel toevallig erg mooi vinden)

Dus we gaan highlighten! Je kan dan kiezen om heel je hoofd te doen, de helft, een kwart of face frame. Heel je hoofd is duidelijk en dat is vaak de begin behandeling dan kun je het daarna dus prima bijhouden met de half of kwart varianten! Wat is faceframe? Dit is echt puur de voorkant van je haar en je scheiding. Is wel ideaal bijvoorbeeld vlak voor je vakantie om even snel bij te werken!
En hoe meer folies, des te hoger is de prijs. 

Nou is het zo dat een blondeermiddel alleen kleur uit je haar onttrekt dus wil je een ijs blonde kleur of beige of pastel of een andere “tint” blonde dan moet er nog een toner over je haar! (Heel soms doen we het niet maar in 95% zeker wel hoor)
Een toner kleurt het haar dus in en geeft ook glans op het haar! Een toner is wel kwetsbaar! Wat zeg je nu?? Ja sorry maar het is gewoon zo! Als je eerst kleurpigment uit het haar haalt dan heeft de toner niet zoveel houvast om aan te hechten dus dat moet goed bijgehouden worden!
Was je dus iedere dag je haar en dan ook nog eens met Andrelon ofzo? Doei toner!! 

Naverzorging

Nadat je haar gekleurd is adviseer ik je om je haren 48uur niet uit te spoelen of te wassen. Dit zodat de toegevoegde pigmenten goed kunnen vast hechten. Zo heb je optimaal plezier van je kleuring. Was je je haren met een product waarin onnodige toegevoegde stoffen zitten dan komt dit je haarkleur niet ten goede. Was en verzorg je haren met de juiste producten. In de salon werken we uitsluitend met producten die geen onnodige toevoegingen hebben zoals parabenen,sulfaten en siliconen.

Etiketen lezen

Wil jij het beste voor je haar, verzorg het dan inplaats van wassen met water en zeep die alle weg wast, ook de beschermende vetten op je hoofdhuid. Ik ga daarom voor zo puur mogelijk. Zo puur mogelijk zeg ik omdat ik bij 100% natuurlijke shampoobars merk dat je niet gevoel van net gewassen haar hebt, wat het bij krullen heel goed doet,maar anders al snel ´vettig´doet overkomen. Ik kies daarom voor een 97,7% natuurlijke shampoo die je alle voordelen geeft van net gewassen haar zonder onnodige toevoegingen. Ik adviseer je graag, wat past bij jou hoofdhuid, en via de elasticiteit test wat past bij je haar. Zo komen we tot een persloonlijk advies waarin ik vaak terug zie dat een shampoo en verzorgend product uit verschillende lijnen komen. Ook passen we het gedurende de behoefte van de hoofdhuid en het haar aan. Denk aan de winter periode waarin de verwarming veelal wat hoger staat, de zomer waar we ons haar bloot stellen aan uv en invloeden van buitenaf. 

Parabenen

Parabenen zijn conserverende middelen met antibacteriële en antifungale eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat je shampoo een mooie emulsie blijft (indien nodig zelfs jaren aan een stuk). Hoewel de synthetische stof de huid niet irriteert, zijn er vermoedens dat parabenen de werking van oestrogeen imiteren, wat zou kunnen zorgen voor hormonale storingen. 

Sulfaten

Sulfaten, meest voorkomend als Sodium lauryl sulfate (SLS) of Sodium laureth sulfate (SLES), zijn sterke reinigers die je shampoo doen schuimen. Stylingproducten en overtollig talg worden aangepakt, maar ook de natuurlijke oliën en eiwitten die je haar sterk en gezond houden, spoelen weg.

Siliconen

Ten slotte, de siliconen. Deze grote groep polymeren is te herkennen aan namen die eindigen met -cone, -conol of -siloxane. Het synthetische materiaal wordt in haarverzorging gebruikt om een beschermend, glanzend laagje te leggen over iedere individuele haar. Een tijdelijke oplossing dus, zeker als je weet dat siliconen, vooral het zware dimethicone, zich kunnen opstapelen als je haar niet voldoende gereinigd wordt. Gevolg: je lokken worden zwaar,en moeilijk doorkambaar. Een vicieuze cirkel waardoor je nog vaker naar de shampoo gaat grijpen.